Over Ons

Antonie Gerrit (Teun) Ziegerink, heeft zich in 1934 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als Vishandel Ziegerink. Hij is toen begonnen als meeloper op de markt in Emmen. Hiernaast ventte hij in Hengelo. In die tijd had hij geen auto en ging met de trein naar Emmen. De handel werd naar Emmen gebracht door Van Gend en Loos. De andere marktkooplieden hielpen Teun met het opzetten van de kraam die hij huurde van de gemeente.

Eerst ging hij standwerken met paling. Later kreeg hij een vaste plek en kon hij daarom meerdere vissoorten verkopen, zoals makreel, spek- en stoombokking. Na een aantal jaren kwam er verse vis bij. In de jaren 1965-1970 kreeg hij ook markten in Losser en Winterswijk. Hier begon hij ook gebakken vis te verkopen. Later werd dat ook in Emmen verkocht.

 

1975 was het jaar waarin Tonny Ziegerink bij zijn vader ging werken. Tonny zorgde ervoor dat de verse vis flink werd uitgebreid. Toen hij samen met zijn vrouw Ria Tetteroo-Ziegerink de zaak overnam in 1978 begonnen ze ook haring te verkopen. In het busje op de terugweg van de markt naar huis maakte Tonny de haringen schoon voor de volgende dag. Ook werden in het busje alvast de uien gepeld en gesnipperd.

Rond 1995 kochten Tonny en Ria hun eerste grote verkoopwagen. Een verkoopwagen van 12 meter lang. Al gauw kwam er nog een extra wagentje naast staan van 4 meter, dit omdat er steeds meer verschillende vissoorten verkocht werden.

 

 

 

Jaren later kwam eerst Dennis en toen ook Kim in de zaak werken van hun ouders. Na jaren gewerkt te hebben werd eerst Dennis in 2013 mede-eigenaar en Kim in 2017.

Daarna werd het weer tijd voor een nieuwe verkoopwagen. Één van 8 meter die je aan beide kanten kon uitschuiven tot 4 meter. Dus dezelfde verkooplengte als de vorige alleen dan in één wagen.

Tonny en Ria doen nu langzaam een stapje terug. In januari 2025 gaan ze met hun welverdiende pensioen. Dennis is het gezicht van ons bedrijf op de werkvloer, en Kim zorgt achter de schermen voor alle andere zaken wat geregeld moet worden.

En na jaren van hard werken hebben wij in Maart 2024 onze gloednieuwe verkoopwagen opgehaald. Wij zijn ontzettend trots op deze mijlpaal. Hiermee kunnen we stuk efficiënter werken. Mocht je nieuwsgierig zijn, bezoek dan één van onze markten.